Supernytt

Han vil ta mobiltelefonen din

Sjefen for alle skolene i landet vil gi lærerne mulighet til å ta fra deg mobiltelefonen din. Men du skal få den tilbake på slutten av dagen.

Statsråd og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil ha mer disiplin i skolen. Han vil ikke ha noe koseskole, skriver avisen VG.

– Fravær, forsentkomming og utenomfaglig PC- og mobilbruk er over tid blitt et økende problem ved mange skoler, men det har vært uklart, spesielt for lærerne, hvordan de kan gjøre noe med dette. Nå sier vi tydelig i fra om å bruke de mulighetene som faktisk finnes, sier sjefen for skolene.

Han vil at skolene skjerper inn ordensreglementet og kommer med mange eksempler:

■ Læreren kan låse døren til klasserommet og kreve at elever som kommer for sent må melde seg til administrasjonen for å forklare.

■ Læreren kan pålegge elever som lager uro og bråk både bortvisning og gjensitting. Gjensitting må ha et fornuftig innhold, som for eksempel ekstraoppgaver. Det finnes i utgangspunktet ingen grense for hvor lang gjensittingen kan være, men det må stå i forhold til det gale eleven har gjort.

■ Læreren kan ta fra eleven mobil og pc dersom eleven ikke legger den bort når beskjeed er gitt.

■ Skolen kan om de ønsker det bestemme at alle mobiler skal leveres inn ved skoledagens start, og returneres til elevene på slutten av dagen.

- Dette handler om at læreren er sjefen i klasserommet, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Kilde: VG

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!