Supernytt

Kan dusje alene – dropper dusjen likevel

Bråtejordet ungdomsskole i Akershus fylke hadde et problem: Ikke alle elevene dusjet etter gymmen. De fikk i høst satt opp egne dusjavlukker (dusj med vegg rundt) for å få flere til å dusje. Men mange elever dropper likevel å dusje.

Siden de tolv nye avlukkene er trange og dusjene styrt av sensorer, (vannet kommer automatisk) ble det vanskelig for elevene å kle av og på seg inne ved dusjen. Dermed må elevene likevel kle på seg foran hverandre i garderoben, og det gjorde at elevene fortsatte med å droppe dusjen.

– Ubehagelig å kle av meg

– Jeg er ikke veldig glad i å komme ut av dusjen. Det er så mange som står og ser på, og så kan man få mange kommentarer på hvordan man ser ut, sier Victoria Golberg som går i 9C.

Sandra Bergvoll i 9C går alltid fra gymtimen cirka ti minutter før den er ferdig for å rekke å dusje og kle på seg før de andre i klassen kommer.

– Jeg har akkurat flyttet hit og synes det er ubehagelig å kle av meg foran folk jeg ikke kjenner. Jeg er redd for at folk skal dømme meg og si stygge ting, sier Bergvoll.

– Må jobbe med holdninger

Rektor på Bråtejorde skole, Birgit Thronæs, forteller at hvis de skal få flere til å dusje må de ha egne skifteavlukker. Det har ikke skolen plass til i dag.

– Vi må bare jobbe med holdningene til elevene og forklare viktigheten av renslighet. Vi kan ikke pålegge dem å dusje, vi kan bare oppfordre til det, sier Thronæs.

De tolv avlukkene på skolen kostet totalt 140 000 kroner.

Dusjer du etter gymmen? Hva skal til for at du skal dusje etter gymmen?

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!