Supernytt
Sania Bibi (17) snakket foran mange mennesker i Lillehammer og fortalte om skolen sin i Pakistan. (Foto: Privat/Lams)

Ikke alle jenter i Pakistan får lov til å gå på skole

I Norge får alle barn gå på skole, men slik er det ikke i alle land. I Pakistan er det mange jenter som ikke får lov til å få en utdanning. Sania Bibi (17) kom helt fra Pakistan til Norge for å snakke om skolen sin.

Sammen med læreren og rektoren reiste Sania helt til Norge for å fortelle om hvordan det er å gå på Laila and Amar model School i landsbyen Sultanbad.

I Pakistan er det ikke en selvfølge at jenter skal få gå på skole.  I 2014 fikk halvparten av jentene i landet gå på barneskolen og enda færre fikk gå på ungdomskolen. Ingen i familien til Sania har gått på skole utenom henne selv.

Landsbyen til Sania er nemlig litt annerledes fra de andre. De fleste barna som går på skole der er jenter.

- Jeg tenker ofte på hvor heldig jeg er som får utdanning. Uten skolen hadde jeg blitt hjemme, gjort husarbeid og kanskje giftet meg som 13-14 åring, sier Sania. 

Skolen hennes er bygget av en nordmann som heter Yawar Bokhair. Han bestemte at skolen skulle tilby utdanning til jenter, fordi det er så få jenter i Pakistan som får gå på skole.

Datteren til Yawar ble glad for å høre historien til Sania.

- Det var dette pappa ville. Han ville bygge en skole for å gi utdanning til jenter, sier hun.

- At Sania er her og kan fortelle dette selv er et bevis på at vi har lykkes. Men det er fremdeles en lang vei å gå, legger hun til.

Sania Bibi (17) mener utdanning er viktig. (FOTO: ARNE SØRENES / NRK)

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!