Supernytt
VIDEO: Joel Sartore tar bilder av utrydningstruede dyr til en stor bildebank. Denne lille treleoparden klatret opp på hodet til fotografen i Columbus Zoo i Ohio, USA. Treleopardene lever i tropiske skoger i Asia, men jaktes ulovlig på for den fine pelsen sin. Foto: Grahm S. Jones. © Photo by Joel Sartore/National Geographic Photo Ark. natgeophotoark.org

Joel tar bilder av dyrene som kan forsvinne

Fotograf Joel Sartore tar bilder av alle verdens dyr som lever i fangenskap. – Jeg vil at folk skal forelske seg i dyrene, og få lyst til å hjelpe dem, sier han.

Photo Ark har magasinet National Geographic kalt prosjektet.

Som Noahs ark

Akkurat som historien om Noahs Ark som vil samle dyr på en båt for å redde dem, har Joel Sartore tenkt å lage en fotobank med bilder av alle dyr.

Så om de en dag forsvinner, skal det likevel finnes bilder av dem, så mennesker som lever i framtida vet at de har eksistert.

En gråkrontrane med to svartkrontraner i Columbus Zoo, USA. © Photo by Joel Sartore/National Geographic Photo Ark natgeophotoark.org

Utrydningstruet

Forskere er redde for at mange dyrearter som finnes i dag, er i ferd med å forsvinne.

Flere av dyrene som er utrydningstruet, bor i dag i dyrehager og blir tatt hånd om mennesker. Det er disse dyrene Joel Sartore reiser rundt og tar bilder av.

Så langt har fotografen foreviget 6000 dyr i 40 ulike land, og når prosjektet er over er målet at det skal bli en av de største bildebankene i verden.

Vil at folk skal hjelpe

Målet er at menneskene skal få øynene opp for alle dyrene som er utrydningstruet, og at de skal redde dem fra å forsvinne.

National Geographic vil starte prosjekter som tar vare på dyrene der de er og samle inn penger så dyrene har det bra og får det de trenger.

Joel Sartore har tatt bilder i mer enn ti år. Alle dyrene er tatt med inn i et fotostudio, uansett hvor små eller store de er, og der er det blitt tatt nærbilder av dem.

Hva synes du om prosjektet?

Fakta

  • Joel Sartore er fotograf, forfatter og lærer
  • Prosjektet Photo Ark startet han i Lincoln i Nebraska, USA
  • Fotografen har besøkt 40 land og tatt bilder av over 6000 dyr siden han begynte for 10 år siden.
Denne lemuren, eller Coquerel's sifaka som rasen også heter, bor i Houston Zoo i Texas i USA. Foto: © Photo by Joel Sartore/National Geographic Photo Ark .
natgeophotoark.org
Beltedyr, eller Tolypeutes matacus, ved Lincoln Zoo USA. © Photo by Joel Sartore/National Geographic Photo Ark. natgeophotoark.org
En slangehalsskilpadde, Chelodina reimanni, ved Atlanta Zoo i USA.
© Photo by Joel Sartore/National Geographic Photo Ark. natgeophotoark.org

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!