Supernytt

Foto: Colourbox

Mammuten snart tilbake

Den ullhårede mammuten døde ut for 4-5000 år siden, og mye tyder på at det var steinaldermenneskenes jakt på dette enorme dyret som gjorde at de ikke klarte seg. Nå ser det ut til at vi mennesker skal klare å få arten tilbake.

Forskere ved Harvard-universitetet sier nå at de ikke er langt unna å klare det. Planen er å lage en "mammofant"; en blanding av mammut og indisk elefant. Siden den levde langt nord har man funnet nedfrossede mammuter ganske godt bevart, og klart å hente ut arvestoffet (DNA). DNAet skal mikses med elefant-DNA, og slik håper de å få arten tilbake til naturen.

De mener at innen to år skal de ha klart å lage et foster som utvikler seg, men at det gjenstår mye før de har på plass alt som skal til før det kan fødes en mammofant-baby.

Egenskaper som denne arten vil få er små ører, tykt lag med underhuds-fett (for å holde varmen), lang ullpels og blod som er tilpasset livet i kalde områder.

Hva synes du om dette? Stem i pollen!


Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!