Supernytt
Sverre fikk et sjeldent møte med en elg

Fikk klappe skogens konge

Sverre fikk et minne for livet da han gikk bort og klappet og matet elgen som stod ved veien da han kom kjørende fra Meråker i Nord-Trøndelag.

– Det var utrolig spesielt, sier 19 år gamle Sverre Dahlen Aspenes fra Skatval i Nord-Trøndelag om opplevelsen han hadde langs veien i slutten av påska.

Det var Adresseavisa som først omtalte saken.

Sammen med kjæresten, Kjersti Kvistad Dengerud og hennes søster kom de kjørende på vei hjem fra skitur i Meråker da de plutselig fikk øye på en elg som stod ved et jorde.

– Det så ut som den stod der og koste seg, så vi stoppa bilen for å se litt på den. Da den ikke løp av gårde, tenkte vi at vi kunne prøve å komme nærmere, sier Dahlen Aspenes til NRK.

Han forsøkte å gå bort til elgen som bare fortsatte å spise. Da den ikke gjorde tegn til å løpe, tenkte Dahlen Aspenes at han kunne prøve å mate den.

- Jeg har aldri i mitt liv opplevd noe lignende, sier han.

Da elgen spiste fra hånda hans, tenkte Skatvalingen at han kunne prøve å klappe den.

– Den reagerte ikke på at jeg strøk den på hodet. Det var som å klappe en hest eller en ku.

Kan være syk

I ettertid har Dahlen Aspenes lurt på hvorfor han fikk komme så nære den rolige elgen og har konkludert med at den kanskje ikke var helt frisk.

– Jeg har en mistanke om det ja. Det kan jo være hjortesyke eller noe. Jeg vet at det har blitt påvist i Selbu nå, og et av symptomene er at dyrene ikke skyr mennesker, sier han.

– Den så veldig fin ut og stod bare og spiste, så det var ingen andre tegn til sykdom bortsett fra at den ikke var sky.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!