Supernytt
Tårnåsen i Akershus: 8 minutter gange fra skolegården skal politiets beredskapsenter bygges. Jentene vi har møtt tror de kommer til å bli forstyrret av mye stø fra poltiets treninger. Fra vestre: Kathinka Seierstad Stokke (12), Kaja Halvorsen Flote (12) og Selma Abigael Fonneløp (13)

– Vi vil ikke høre skytelyder i skolegården!

Elever på Tårnåsen skole er bekymra for at støy fra polititrening skal forstyrre dem i skoletida.

Regjeringa planlegger å bygge et stort beredskapssenter til politiet på Taraldrud i Akershus.  Dette blir et slags treningssenter der politiet kan ha skytetrening og trene på hva de skal gjøre dersom Norge utsettes for angrep.

Nå er elever som går på skolen i nærheten bekymra for at skuddstøy blir en del av hverdagen til mange unge.

- Det kommer til å bli skytelyder som vi kommer til å høre i skolegården, lyder av granater som sprenges og lyder barn ikke bør høre, krigslyder, sier Selma Abigael Fonneløp (13) . 

Jentene har full forståelse for at Norge må ha er slikt treningssenter, men ønsker at det bygges på en slik måte at det blir minst mulig støy. Nå har de blant annet tatt kontakt med Barneombudet, skrevet leserinnlegg i avisa og tatt kontakt med politikere for å bli hørt.

- Det kan bli vanskelig å stoppe hele bygginga, men vi ønsker å presse politikerne til å gjøre det de kan slik at vi opplever minst mulig støy, sier jentene. 

Ikke bekymra

Terje Johnsen som jobber med prosjektet for Justis- og beredskapdepartementet er ikke bekymra for at lyden fra det planlagte senteret skal forstyrrer elevene.

- Vi tror ikke det er grunn til bekymring knytta til opplevelsen i skolegården eller på skolen, vi erkjenner at det vil være noe støy i friluftsområdet i nærheten av senteret og i nærheten av marka, sier han.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!