Supernytt

– Vis fotballjentene respekt!

- Jeg forakter folk som skriver dritt, skriver landslagsspiller Mats Møller Dæhli på sin Insta. Han mener de som skriver stygge ting om kvinnefotball viser et dårlig kvinnesyn.

Mats var bare 15 år da han flyttet til England for å bli fotballspiller. Han forteller at det var veldig tøft, og at de var veldig opptatt av at spillerne skulle være "mandige". Samtidig var det mange som snakket nedlatende om kvinner og jenter og behandlet dem dårlig.

Nå tror han kvinnesynet i Norge er bedre enn England, og at vi har mer likestilling. Men han blir sint når han leser noen av kommentarene om det norske kvinnelandslaget som for tiden spiller EM i Nederland. 

- Jeg vokste opp og spilte med jenter som nå er blitt europas beste. Jeg vet nøyaktig hvor hardt de har jobbet, og det er hardere enn de fleste, uansett kjønn, skriver han på sin Instagrambruker.

- Jeg sier ikke at alle må se på, men jeg synes vi skal støtte jentene våre hundre prosent, og det starter med oss menn. Heia Norge og lykke til i EM! fortsetter han.

Landslaget tapte sin første kamp mot Nederland 1 - 0. Neste kamp blir mot Belgia 20. juli.

Denne saken ble først skrevet av Lars Bryne, Hanna Haug Røset og Sindre Murtnes for NRK.no

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!