Supernytt

Foto: NRK

Endelig får blinde Ola skolebøkene sine

Ola Gullstrand (13) fra Nøtterøy kan ikke se. Da han søkte om skolebøker for blinde ble søknaden først avslått, men nå er saken snudd.

13-åringen kan lese lekser med fingertuppene når han begynner på ungdomsskolen, og slipper å bruke leselist. Leselist er et verktøy som gjør at blinde kan lese av pcen.

– Man leser mye saktere på leselist enn i punktskriftsbøker og så går det mye lengre tid før man er ferdig med det man skal gjøre, forteller Ola.

Nå starter Ola på ungdomsskolen og hadde egentlig bare fått beskjed om at han måtte bruke leselist, selvom han hadde søkt om å få bøker med blindeskrift.

Da startet far, Tage Gullstrand, kampen for Olas bøker. Etter mye jobb og brev til kunnskapsministeren er saken snudd.

– Dette er gode nyheter å få. Det er trist at man skal måtte gjøre så mye for å få bøker på plass, men det er godt vi har kommet i mål, sier Olas far.

For med punktskriftsbøker i sekken slipper 13-åringen å ha med seg datamaskinen med den kostbare og ganske  store leselisten når han besøker venner.

– Det er bra, for da kan jeg gjøre lekser hjemme hos andre folk, sier Ola. 

Nå håper både Ola og pappaen at flere skal forstå at punktskriftbøker er viktig for blinde og at ikke det samme skjer med andre.

Ola sier han leser saktere på leselist enn når han bruker punktskriftsbøker.
Foto: NRK

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!