Supernytt

I dag får hun doping-dommen

I dag får langrennsløper Therese Johaug vite hvor lenge eller om hun blir utestengt fra landslagstreninger og konkurranser.

I fjor sommer fikk hun en krem får å behandle et sår hun hadde fått på leppa. Problemet var at denne kremen inneholdt et stoff som idrettsutøvere ikke får lov å bruke, det man kaller doping-middel. Doping-middel er ofte vanlige medisiner som kan gjøre at man blir litt sterkere eller holder ut litt lenger enn ved vanlig trening.

Johaug ble dømt til å ikke få konkurrere eller trene med landslaget i ett år og en måned, men det internasjonale skiforbundet var ikke fornøyd med det. Derfor ba de en internasjonal idretts-domstol se på saken på nytt.

Dersom Johaug får en lengre dom enn ett år og en måned rekker hun sannsynligvis ikke å bli klar til OL neste år.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!