Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Oslo 20180514.Varmen har kommet til Norge,men det er ennå kaldt i vannet. Her prøver Xheis Grøtte badevannet på Sørenga i Oslo.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Varmen er kommet.
NTB scanpix

27 grader i Oslo i går


Profilbilde til Frank

Av Frank
8 måneder siden


I går viste termometeret i Oslo hele 27 grader. Så høy temperatur har det aldri før blitt registrert i Oslo så tidlig på året.

Ifølge avisen Aftenposten er det imidlertid et stykke opp til den nasjonale rekorden. I Kongsberg ble det i år 2000 registrert 30 grader allerede 14. mai.

Tidligere denne uka meldte værmelderne på Meteorologisk institutt at det kunne bli opptil 30 grader enkelte steder i Sør-Norge mandag og tirsdag, men at temperaturene vil falle noe de neste dagene.

Det varme og tørre været fører til at det lokalt er stor skogbrannfare på deler av Østlandet.

Fint vær var det også i Bergen i går, der ble det målt 24,9 grader, skriver avisen Bergens Tidende. Dette var den høyeste temperaturen i byen så langt i 2018, men et stykke unna mai-rekorden på 27,6 grader fra 2013.

På grunn av den globale oppvarmingen settes det varmerekorder langt oftere enn før mange steder i verden.

I Norge har gjennomsnittstemperaturen steget med en halv grad de siste 15 årene, ifølge Meteorologisk institutt.

Kilde: NTB.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.