Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Barn som venter på å få svømme.
Barn som venter på å få svømme.
Foto: Marte Skodje

50.000 flere barn skal få svømmeopplæring


Profilbilde til Anders

Av Anders
6 måneder siden


I dag kan kun halvparten av alle tiåringer i Norge svømme. Norge ligger bak andre nordiske land, som Sverige og Island. Det er en kø for å lære seg å svømme i Norge, 80 prosent av barnehagebarn er i denne køen, men nå blir køen mindre, med hjelp fra statsbudsjettet(Statsbudsjettet er hvor mye penger som Norge bruker i løpet av et år.)

Selv om det er tre år siden det bli innført gratis svømmeopplæring, får bare ett av fem barn svømme gratis. Da er det cirka 100.000 som ikke får gratis svømmeopplæring.

I Egenes Idrettsbarnehage får barna svømmeopplæring to dager i uken. – Å få de trygge fra starten av, det er jo en kjempefordel, mener barnehagestyrer, Ellen Johansen.

Nå skal enda flere barn lære å svømme. Etter forslag fra partiet Venstre skal regjeringen (de som bestemmer i Norge) doble antall penger for svømmeopplæring i barnehager, da blir det 65 millioner kroner! Det betyr at 50.000 flere barn vil få svømmeopplæring.

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.