Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Presterød ungdomsskole

Elever fra Tønsberg vant Kahoot!-Quiz


Profilbilde til Karina

Av Karina
5 måneder siden


Presterød ungdomsskole vant skolekonkurranse på Kahoot!

I dag var det NM i personlig økonomi, altså en konkurranse om vanskelige temaer som skatt, rente, lønn og budsjett, for ungdomsskoler over hele landet.

Over 50 skoler fra hele landet var med på konkurransen som startet klokken 9. Noen timer senere ble det klart at Presterød ungdomsskole vant.

Deltok fra klasserommet

Kahoot! er en nettbasert quiz der spørsmålene kommer med fire svaralternativer på skjermen, og de som konkurrerer må velge rett svaralternativ. Dagens spørsmål handlet om personlig økonomi, kort fortalt om hvordan du bruker de pengene du har.

Du har kanskje lommepenger du bruker på lørdagsgodt eller sparer til noe de ønsker seg. Voksne med en jobb får lønn hver måned som skal holde til mat, regninger, klær og kanskje et kinobesøk.

Skoleklassene som har meldt seg på konkurransen har øvd i flere uker, blant annet med liknende spørsmål som det de får i dagens konkurranse.

58 klasser deltok i konkurransen, blant annet fem klasser på Presterød skole i Tønsberg. Der var det en av elevene som hadde hørt om konkurransen og spurte læreren sin om de kunne være med. Hun svarte ja og dro med seg de andre klassene på trinnet også.

 

Vinnerne går videre

Dette er første gang det arrangeres NM i personlig økonomi for skoleelever i Norge, men det stopper ikke her.

1.plass gikk til klasse 9C, Presterød ungdomsskole i Tønsberg

2.plass gikk til klasse 10B , Rygge ungdomsskole i Østfold

3.plass gikk til klasse 9A Presterød ungdomsskole i Tønsberg

9C klasse fra Presterød må nå velge to stykker som får reise til EM i Brussel i mai.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.