Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Mange var ute i gatene under folkeavstemningen i Catalonias hovedstad Barcelona, som er spanias
Reuters

Bråk under folkeavstemningen i Catalonia


Profilbilde til Kristine

Av Kristine
9 måneder siden


Det var mye bråk i Barcelona i går, da folk skulle stemme over om de vil bli et eget land, eller fortsatt være en del av Spania

Ni av ti som stemte vil at Catalonia skal bli et eget land.

Det ble masse bråk i gatene, fordi politiet gjorde det de kunne for å hindre folk i å stemme. Politiet tok med seg stemmesedler, og skjøt i lufta for å skremme.

De som bestemmer i den spanske hovedstaden Madrid vil ikke at Catalonia, som er et område nord i Spania, skal bryte ut. Derfor hadde de sendt tusenvis av politifolk til Barcelona for å stanse det hele. Barcelona er den største byen i Catalonia.

Mange som bor i Catalonia kaller seg katalanere, og ikke spanjoler, fordi de har sitt eget språk og kultur. De mener for mye styres fra Madrid, og de vil heller bestemme over seg selv. Det er derfor de ønsker å bryte ut av Spania.

 

 

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.