Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Mange
NRK

Derfor blir mange fattige barn giftet bort


Profilbilde til Morgan

Av Morgan
9 måneder siden


Stadig flere fattige syriske barn må gifte seg

I Libanon blir stadig flere syriske barn, som har flyktet fra krigen i Syria giftet bort. Ofte skjer det mot barnas vilje.

Mange som har flyktet fra Syria lever i flyktningleire i blant annet Libanon, og er svært fattige.

Det kan være at en familie har mange barn å ta seg av, at de mener det er best å gifte ei jente bort til en mann. Da er det mannens familie som får ansvaret med å ta seg av henne.

– Det er tragisk. De fleste får ikke gått på skolen. De fleste har giftet seg, sier Rawda al Mazloum, som jobber for at barn ikke skal bli giftet bort.

Hun mener det må bli 18-årsgrense for å gifte seg.

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.