Hopp til innhold
Banner for Supernytt
The mascot for the 2018 PyeongChang Winter Olympics Soohorang is seen during the Pyeongchang Winter Festival, near the venue for the opening and closing ceremony of the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang, South Korea, February 10, 2017. REUTERS/Kim Hong-Ji The mascot for the 2018 PyeongChang Winter Olympics Soohorang is seen during the Pyeongchang Winter Festival in Pyeongchang
OLYMPICS-PYEONGCHANG/
Reuters

Dette er årets OL-maskot


Profilbilde til Trine

Av Trine
10 måneder siden


Den hvite tigeren Soohorang er maskot når OL i Sør-Korea starter i februar.

En maskot er et slags symbol for noe. En figur som hører til noe spesielt. Under OL i år skal en hvit tiger være maskot. I Sør-Korea, der OL skal være, er den hvite tigeren et symbol på styrke, tillit og beskyttelse. «Sooho»betyr beskyttelse, «rang» betyr tiger. Hvite tigre er ganske uvanlige. Det er ikke en egen tigerrase, men en vanlig tiger som har en liten endring i genene sine. Hvit er jo også fargen til is og snø, som er viktig for vinter-OL.

OL i Sør-Korea begynner 8. februar.

 

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.