Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Isbjørn ligger død ved vannet
DREPT: Isbjørnen ble skutt i halsen

Drepte isbjørn, får kritikk


Profilbilde til Dang

Av Dang
4 måneder siden


En isbjørn som angrep en gruppe turister på Svalbard lørdag ble skutt og drept på stedet. Den ble drept av en vakt fra cruiseselskapet som skulle passe på turistene.

Selskapet sier at flere vakter prøvde å skremme vekk bjørnen, uten hell. De mente derfor at de ikke hadde noe valg.

Det er ikke uvanlig at isbjørner er i området hvor det skjedde. En isbjørnforsker tror den angrep fordi den var sulten. Det finnes regler om at ikke skal dra oppsøke isbjørn med vilje. Saken undersøkes nå av overbetjent på Svalbard.

Flere kjente personer synes det er dumt at isbjørnen ble drept. De mener mennesker ikke bør forstyrre isbjørnens naturlige oppførsel. Komikeren Ricky Gervais kaller cruiseselskapet for idioter.

På den andre siden, mener mange at mennesker må få forsvare seg. Hva mener du?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.