Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Lila Pauline (12), Leonard (11) og Ava Emilie (15) Fageraas forteller hvordan de bruker mobilbanken Spink.
Søskene Fageraas forteller hva de kan gjøre i mobilbanken
PEDER BERGHOLT/NRK

Egen mobilbank til deg under 15


Profilbilde til Karina Kaupang

Av Karina Kaupang
7 måneder siden


En ny app gir barn og unge helt ned i 6-årsalderen muligheten til å sjekke hvor mange penger de har.

Lila Pauline (12), Leonard (10) og Ava Emilie Fageraas (15) er tre av de som harfått være med å teste den nye mobilbank-appen Spink.

Barn og unge mellom 6 og 15 kan få eget betalingskort, men med mobilbank-appen kan de nå sjekke hva de har på kortet, planlegge sparing, og ikke minst spørre om mer penger.

– Før måtte jeg alltid ringe hjem for å sjekke om det var penger på kortet, men nå vet jeg hva jeg kan bruke, forteller Ava Emilie Fageraas (15).

Hun prøver å spare, men innrømmer at det ikke alltid er like enkelt.

– Jeg bruker mer penger enn jeg egentlig trodde. Jeg oppdaget at litt og litt på butikken i friminuttene blir ganske mye, legger hun til.

Lillesøsteren Lila Pauline (12) er mest opptatt av å sette opp sparemål til det hun ønsker seg. Mens minstemann Leonard (10) først og fremst sjekker saldoen.

– Av og til kan jeg be om penger også. Mamma og pappa er ganske glemske og kan glemme månedslønna, sier han.

Artikkelen er fra NRK.no og er skrevet av Linda ReinholdsenDel det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.