Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Elever har på seg hørselvern fordi de ikke får lov til å bruke skateparken.
Elevene på Haukerød skole får ikke bruke skateparken ved skolen fordi kommuneoverlegen mener det bråker for mye fra veien ved siden av. Foto: Hans Petter Reppe/NRK

Elevene får ikke bruke skateparken


Profilbilde til Kaspar

Av Kaspar
7 måneder siden


Elevene på Haukerød skole i Sandefjord i Vestfold har en skatepark i skolegården, men den får de ikke lov til å bruke i skoletiden.

– Det betyr mye for oss å bruke skateboard og sparkesykkel her, så det er kjipt at vi ikke kan bruke den, sier Håvard Hem, som går på Haukerød skole.

Grunnen er at skateparken er bygget litt for nært en bråkete vei. Kommuneoverlegen, som har stengt skateparken, mener det bråker for mye fra veien.

Skateparken ble bygget i 2013. Den er laget av betong, og det kan bli dyrt og vanskelig å flytte den.

Nå har elevene skrevet brev til ordføreren. De håper parken kan bli flyttet, eller det kan bli satt opp en vegg sånn at det blir mindre bråk fra veien.

– Der har vi skrevet litt om at vi ikke får bruke parken, og at vi ønsker oss det til 100års-jubileet til skolen i januar, sier Marie Ulsnæs.

Ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, har fått brevet. Han kan ikke love penger til å flytte skateparken.

Enn så lange har elevene et annet forslag, å ha på seg hørselvern når de bruker skateparken.

 

 

Denne saken er hentet fra nrk.no og ble først skrevet av Helena Rønning og Vegard Unger Ellefsen.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.