Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Biblo Tøyen
Creative Commons

Er dette verdens kuleste bibliotek?


Profilbilde til Karina

Av Karina
5 måneder siden


Biblo Tøyen er kåret til årets bibliotek.

I skarp konkurranse med Gulskogen skolebibliotek i Drammen og Stormen bibliotek i Bodø var det Biblo Tøyen i Oslo som vant. De åpnet for to år siden, og skiller seg ut fra de fleste andre bibliotek.

Biblioteket synes det er veldig stas at de vant.

– Barna var med på å bestemme hvordan biblioteket skulle bli, og de har vært så flinke at vi vant en pris for det beste biblioteket i landet, forteller Reinert Mithassel fra Biblo Tøyen.

Biblo er foreldrefritt, og bare for barn mellom 10 og 15 år.

– Vi åpner når skolen slutter, og har åpent lørdag og søndag. Det er mange som drar hit selv om de ikke bor på Tøyen, barna tar t-banen fra hele byen, sier han.

På Biblo skjer det noe gøy for barna hver dag, i tillegg til leksehjelp.

– Vi lager mat, holder på med rap-tekst skriving, og vi har verksted med 3D-printing. Men foreldrene får ikke lov til å være med inn, forteller Reinert.

11 år gamle Abdullahi er en av mange som trives godt blant bokhyllene på Biblo.

– Bøkene er sortert under forskjellige kategorier, men jeg liker best sport, sier han.

Han har en favorittplass, en slags sofa, som han liker å ligge og lese i.

– Dette stedet er helt unikt! Vi har gondoler, flinke voksne som hjelper oss med masse forskjellig, og kjøkkenet er en bil! Du kan lage din egen mat om du vil og vi får mat på onsdager, forteller han.

1
Abdullahi liker best å ligge her når han leser
NRKDel det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.