Hopp til innhold
Gruppebilde med blant andre statsminister Erna Solberg på G7-møtet.
Gruppebilde med blant andre statsminister Erna Solberg på G7-møtet.
Foto: NTB scanpix

Erna ba de mektige lederne redde verdens hav


Profilbilde til Frank

Av Frank
12 måneder siden


Da statsminister Erna Solberg i går møtte de mektigste lederne i verden i Canada, ba hun dem gi mer penger for å redde havene.

Norge gir 100 millioner kroner til Verdensbanken for å hindre forsøpling og overfiske i havene, og på møtet ba hun G7-landene gi penger til samme sak.

G7 er navn på en gruppe samarbeidende land. Gruppen omfatter de rikeste, demokratiske industrilandene i verden, det vil si Canada, Frankrike, Italia, Tyskland, Japan, USA og Storbritannia. Norge deltar vanligvis ikke på G7-møter, men fikk være der for å snakke om forsøplingen på verdens hav. Donald Trump droppet den delen som handlet om hav og miljø.

– Vi kan rydde så mye plast i vannkanten som vi orker i Norge, men dette er jo vannstrømmer som beveger seg over hele jordkloden, derfor er det så viktig å se dette i sammenheng. Akkurat som klima, har havene behov for at alle land finner fellesløsninger, sa statsminister Erna Solberg.

– Ingen har forpliktet seg til å komme med penger nå, det får man ikke over bordet, sa Erna. Hun mener likevel at Norge har sådd et frø som kan føre til resultater på sikt.

– Verdensbanken holdt et veldig bra innlegg om hvordan de ser for seg å bruke pengene, sa hun til norsk presse etter møtet.

Det var første gang en norsk statsminister har fått sitte rundt bordet med de mektige G7-lederne.

Kilde: NTB og Aftenposten.

 

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.