Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Lager middag for lommepenger
NRK

Får lommepenger på mobilen


Profilbilde til Karina

Av Karina
5 måneder siden


Ni år gamle Sofia er en av mange som bruker appen «Gimi» når hun får lommepenger av foreldrene sine.

– Jeg har forskjellige oppgaver jeg må gjøre som jeg får betalt for. Når oppgaven er ferdig må mamma godkjenne det jeg har gjort fra sin telefon, så kommer pengene inn på min mobil, forteller Sofia Elsness Bratli.

Hun får to kroner for å gå med søpla, og 30 kroner for å lage middag.

– Det er 75.000 som bruker appen i Norge, forteller Martina Gramenius som jobber med Gimi-appen.

Tall fra Gimi-appen viser at:

  • åtteåringer i snitt får 34 kroner i uken
  • niåringer får 38 kroner i uken
  • tiåringer får 42 kroner i uken
  • elleveåringer får 48 kroner i uken
  • tolvåringer får i snitt 61 kroner i uken i lommepenger
Dette får barn i lommepenger fra Gimi-appen
NRK

I januar hadde vi et Svarometer om lommepenger. Halvparten av dere var fornøyd med den summen dere fikk, og en av fire måtte gjøre noe for pengene.

Hvor mye får du i lommepenger i uken, og må du gjøre noe for å få dem?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.