Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt

Fikk en av verdens mest mystiske fisker på kroken


Profilbilde til Morgan

Av Morgan
9 måneder siden


Hobbyfisker Bjørn Florø-Larsen fisket den ekstremt sjeldne svartskaten på stang. Fangsten får forskerne til å klø seg i hodet.

– Denne gangen var det min tur. Det var en helt, helt, helt vanvittig følelse, sier Bjørn Florø-Larsen til NRK.

Fisken ble tatt i Trondheimsfjorden, og er bare fisket opp i Norge ni ganger tidligere.

– Mitt største fiskeøyeblikk, uten tvil. Og det inkludert ei kveite på 161 kilo og verdensrekord på brosme, sier Florø-Larsen.

Det var nettstedet Hooked som først skrev om saken.

Uhyre interessant fisk

Arve Lynghammar ved Norges arktiske universitet er en av forskerne som bruker mye tid på å finne ut mer om svartskaten. Fisketypen er nemlig svært lite forsket på, rett og slett fordi den er så vanskelig å finne.

– For verdens skateforskning er dette viktig. Vi vet praktisk talt ingenting om denne arten i verden, sier Lynghammar.

Det forskerne vet er at den liker å leve i dypet, faktisk så langt ned som over 1200 meters dyp er den registrert. Den kan også bli over to meter lang og veie over 50 kilo.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.