Hopp til innhold
Banner for Supernytt

Folkeavstemning i Finnmark


Profilbilde til Frank

Av Frank
8 måneder siden


Stortinget har bestemt at Norges to nordligste fylker – Troms og Finnmark – skal slå seg sammen. Likevel var det i går folkeavstemning om saken i Finnmark.

Politikerne på Stortinget har allerede bestemt at Finnmark og Troms skal slås sammen fra 2020. Men i landets nordligste fylke er motstanden så stor at politikerne på fylkestinget gikk til det uvanlige skritt å arrangere en folkeavstemning om saken likevel. I går sa innbyggerne ja eller nei til å slå seg sammen med Troms, og resultatet blir klart onsdag.

Det spesielle i denne saken er at det allerede er bestemt at fylkene skal slås sammen, så mange lurer på hva som kommer til å skje dersom innbyggerne i Finnmark sier nei til å slå seg sammen med Troms.

Det er partiene Høyre, Frp, Venstre og KrF som har bestemt at fylkene skal slå seg sammen. Ap, Sp, SV, MDG og Rødt vil at fylkene selv skal bestemme.

Hva mener du?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.