Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
NRK

For eller imot vannskuter?


Profilbilde til Kristine

Av Kristine
11 måneder siden


En lang stund var det forbudt med vannskuter i Norge. Nå har regjeringen bestemt at det skal være lov å bruke det, men kommunene kan lage sine egne regler.

Rebekka Borsch som er politiker for partiet Venstre i Buskerud mener vannskutere bråker mye mer enn fritidsbåter. I videoen over sjekker programleder Fredrik Solvang fra NRK om det stemmer. Fredrik synes det virker som skuteren lager mer lyd fordi den dunker mer mot vannflaten, men som du kan se av testen bråker de omtrent like mye.

De som selger, og liker å kjøre vannskuter i Norge synes ikke kommunene skal få bestemme hva slags regler de skal ha.. Carl Jacob Johansen kjøper vannskutere fra utlandet og selger dem i Norge. Han sier han vil hjelpe folk som vil kjøre rettsak mot kommuner for å gjøre om vannskuter-forbud.

– Folk som vil reversere forbud i sin kommune kan kontakte meg, sier Johansen, som har tjener penger på vannskutere.

Hva synes du? Burde det være fritt fram for å kjøre så mye vannskuter man vil?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.