Hopp til innhold
Banner for Supernytt
NTB/scanpix

Forsker er bekymret for insektene i tørken


Profilbilde til Selma

Av Selma
4 måneder siden


Varmen og tørken i Sør-Norge vil gå dramatisk utover mange insekter mener forsker Frode Ødegaard.

– Mygg, klegg og knott er alle avhengige av fuktighet. Med den tørken vi har hatt i det siste, så vil det gå ganske dramatisk utover disse insektene, forteller Frode.

Veps er derimot varmekjære insekter som trives i sola og er aktive i solskinn. I motsetning til mygg og lignende insekter er veps ikke like avhengige av fuktighet.

Men flere bier kan miste larvene de har jo jorda, larvene er nødt til å ha fuktighet, så de ikke tørker ut.

Er du glad i insekter?

 

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.