Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Gutta på landslaget gjør en øvelse på trening.
Vidar Ruud/NTB scanpix

Landslaget går ned i lønn for å gi mer til damene


Profilbilde til Frank

Av Frank
10 måneder siden


– Damene er like viktige som oss, sier landslagskaptein Stefan Johansen (26).

Landslagsgutta har gått med på å få mindre penger for at det ikke skal være forskjell på Norges to A-landslag. Fra 2018 får dermed damene og herrene for første gang like mye penger.

– Det er en ny avtale hvor vi har tatt en del av vår kake og gitt over til kvinnesiden, forklarer Johansen.

– Kvinnelandslaget har en del mindre enn oss, så vi synes det er helt rett av oss å gjøre dette, legger han til.

Nå skaper saken overskrifter hos en rekke internasjonale nettsteder, blant annet: BBC, Yahoo, ESPN, The Independent og The Guardian.

I flere land er det konflikter fordi damene får mindre betalt enn mennene. I Danmark har damene streiket for å få mer lønn.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.