Hopp til innhold
President Donald Trump meets with North Korean leader Kim Jong Un on Sentosa Island, Tuesday, June 12, 2018, in Singapore. (AP Photo/Evan Vucci) Donald Trump, Kim Jong Un
Trump Kim Summit Donald Trump, Kim Jong Un
AP

Historisk møte i Singapore i natt


Profilbilde til Frank

Av Frank
12 måneder siden


Få minutter etter klokken 3 i natt ble historie skrevet i Singapore da USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un tok hverandre i hendene.

Donald Trump og Kim Jong-un håndhilste og småpratet i noen sekunder, før de vendte seg mot fotografene.

Donald Trump og Kim Jong-un møtes i det som er den første direktesamtalen mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder noensinne.

Smilte og lo

De to statslederne smilte og lo sammen og svarte på noen få spørsmål fra pressen.

– Jeg har en veldig god følelse. Vi kommer til å ha kjempegode diskusjoner og ha kolossal suksess. Dette er en stor ære for meg, og vi kommer til å ha et fantastisk forhold, det er jeg ikke i tvil om, sa Trump.

På luksushotellet Capella på den lille øya Sentosa i Singapore innledet de to statslederne et møte på tomannshånd med en samtale mellom dem alene, kun ved hjelp av tolker.

En hel verden, og omkring 5.000 journalister i Singapore, fulgte med. Eksperter mener møtet er veldig viktig for fred og mindre krig.

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.