Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Britisk og amerikansk flagg i bakgrunnen. Snakkebobler med forkortelsene OMG?, LOL? og ordene Yes?, Sorry? og Cringe?

Hvilke engelske ord bruker du mest?


Profilbilde til Kristine

Av Kristine
9 måneder siden


Språkrådet, som jobber med norsk språk, er bekymret for at barn og unge bruker for mange engelske ord. Vi spurte dere på Instagram og Svar-o-meter og de fleste synes ikke de gjør dette.

Vi fikk inn over 15.000 svar på Svar-o-meter og 50 prosent synes ikke de selv bruker for mange engelske ord, og 36 prosent synes bare kanskje at de gjør det.

Mange av dere skriver på Instagram at dere må bruke engelsk når dere skal spille online med folk fra andre land. Og noen er opptatt av at norsk er et språk veldig få snakker i verden.

Det er nettopp derfor Språkrådet ønsker seg flere nettsteder og dataspill på norsk. Det synes 56 prosent av dere som bruker Svar-o-meter er et godt forslag.

Skal vi tro Svar-o-meter er det mest brukte engelske ordet «Sorry», med «LOL» (forkortelse for Laughing Out Loud) på andre plass

Men hvis dere må velge å snakke bare ett språk velger over halvparten å bare snakke norsk.

Hva mener du. Er det et problem å bruke mange engelske ord?

 

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.