Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Malala Yousafzai, som har fått Nobels fredspris, har i en årrekke kjempet for jenters rett til utdanning.
NTB scanpix

I dag er jentedagen


Profilbilde til Morgan

Av Morgan
9 måneder siden


FNs internasjonale jentedag skal gi oppmerksomhet om de utfordringene jenter møter

Det kan være ting som forhindrer dem i å få oppfylt sine rettigheter som beskyttelse, skolegang og mulighet til å bryte ut av fattigdom.

Verden har fått gjort mye bra når det gjelder hvordan jenter har det, men fortsatt er det lang vei fram til gutter og jenter har det likt.

I mange land er jenter de fattigste. Færre jenter enn gutter fullfører grunnskolen. Jenter utsettes for mer vold og langt flere jentebarn enn guttebarn dør før de har fylt fem år.

Likestilling er en menneskerett. Det handler om å gi gutter og jenter like rettigheter og muligheter til å bestemme over eget liv.

Jenters mulighet til å få seg utdanning, helsetjenester, arbeid og lovlige rettigheter er nødvendig for å skape utvikling i et land.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.