Hopp til innhold
FILE PHOTO: A combination photo shows U.S. President Donald Trump and North Korea leader Kim Jong Un in Washignton, DC, U.S. May 17, 2018 and in Panmunjom, South Korea, April 27, 2018 respectively. REUTERS/Kevin Lamarque and Korea Summit Press Pool/File Photos
Trump og Kim
Reuters

I natt skal Kim og Trump møtes


Profilbilde til Frank

Av Frank
12 måneder siden


President Donald Trump sier han vil invitere Nord-Koreas leder Kim Jong-un til USA hvis toppmøtet mellom dem i natt går bra.

Lær mer om Nord-Korea her

De to statslederne skal møtes i Singapore, og det er første gang i historien en person som er president i USA faktisk møter lederen for Nord-Korea. Derfor får det planlagte enorm oppmerksomhet over hele verden.

Det er et veldig viktig møte fordi disse to landene ofte har kranglet tidligere. Nå følger hele verden med på hvordan det går, og alle håper at det møtet utvikler seg til vennskap mellom de to landene som har atomvåpen.

Se Nord- og Sør-Koreas ledere møtes tidligere i år

Trump sier det kan hende han vil være i Singapore i flere dager for å snakke med den nordkoreanske lederen.

– En, to, tre, avhengig av hva som skjer, sa Trump da han fikk spørsmål om hvor mange dager det kan bli snakk om.

Samtidig gjentok presidenten at han er forberedt på å forlate møtet hvis det ikke går som han håper.

Bare for noen uker siden avlyste Trump det planlagte møtet i et personlig brev til Kim Jong-un. Her skrev han at Kim hadde gitt uttrykk for et «voldsomt sinne» og at det ville være upassende å møte ham.

Men kort tid senere ombestemte Trump seg. Deretter fikk han besøk av en nordkoreansk general, som hadde med seg et personlig brev fra Kim.

Brevet var «veldig varmt» og «veldig fint», sa Trump.

Hva tenker du om at de skal møtes?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.