Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
TRONDHEIM 20090805:Forkjølet liten jente. Har influensa. Nyser. Smitte. Smittefare. Bakterier. Forkjølelse. Syk. Trøster seg med kosedyr i sengen. Har feber. Snyter seg.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXNB! MODELLKLARERT
Influensa, illustrasjonsfoto
NTB scanpix

Influensapille kan komme til Norge


Profilbilde til Frank

Av Frank
3 måneder siden


Et japansk firma har lagd en pille som de påstår kan drepe influensaviruset i løpet av ett døgn. Blir medisinen godkjent i Europa, kommer den også på det norske markedet.

Influensa starter gjerne med feber, og ofte får du samtidig hodepine, muskelsmerter, slapphet og tørrhoste. Snue og sår hals er heller ikke uvanlig. Sykdommen varer stort sett en knapp uke, men det kan gå ytterligere tid før formen er på topp igjen.

Hver vinter ligger mange nordmenn rett ut med influensa, og årets sesong nærmer seg nå toppen.

Nå har imidlertid det japanske firmaet Shionogi & Co utviklet en ny pille, som skal ta knekken på viruset i løpet av 24 timer.

Medisinen forventes å være på markedet i Japan allerede i mars. Firmaet søkte godkjennelse i USA og Europa i sommer, og medisinen kommer derfor i hyllene tidligst neste vinter. Myndighetene må nemlig være sikre på at medisinen virker før den blir godkjent.

– Dette er et legemiddel som skal ha felles godkjennelse i hele Europa. Blir det godkjent i Europa, kommer det også til Norge, sier Steinar Madsen i Statens legemiddelverk.

Håper du en pille kan gjøre deg frisk når du har influensa?

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Ingvild Silseth.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.