Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt

Kan få 12 timer lang skoledag


Profilbilde til Morgan

Av Morgan
9 måneder siden


Skolen til Mette (13) er truet av nedleggelse. Det kan bety en veldig lang skoledag for 13-åringen

Mette Aspnes står på kaia på den lille øya Tro i Astahaug kommune i Nordland. Hun går skole på naboøya Tjøtta, og er derfor avhengig av å ta ferge hver dag.

– Det går helt greit nå, man blir jo vant med det. Men blir veien lengre enn dette blir det veldig langt, sier Mette.

Vanligvis går hun ut døra klokka syv om morgenen og er hjemme igjen halv tre.

Kommunen må spare penger

Men snart kan reisen for øyas eneste elev bli veldig lang. For Alstahaug kommune må spare penger og har foreslått å legge ned ungdomstrinnet på Tjøtta, hvor 13-åringen går.

Også Søvik skole på fastlandet er foreslått nedlagt. Hvis forslaget går igjennom må elevene pendle til Sandnessjøen. Det ser Mette mørkt på.

– Da blir jeg borte 12 timer. Jeg må ut klokken syv om morgenen og er ikke hjemme før syv om kvelden. Det er ikke noe artig, og betyr null fritid. Det blir rett hjem og gjøre lekser, pusse tenner og legge seg.

Nytt sykehjem

Alstadhaug kommune har funnet ut at de vil få mange gamle mennesker der i framtiden. Derfor må de bruke mindre penger ett sted for å få råd til det nye sykehjemmet. Derfor har de har de blant annet valgt å legge ned skolen på Tjøtta. Det sier Knut Nilssen, som har jobbet som politiker i Alstadhaug.

Varaordfører Siv Helen Sigerstad (Arbeiderpartiet) sier de også må bruke mindre penger til andre ting i kommunen for å få råd til sykehjemsplassene.

Ville du funnet deg i å ha 12 timer lang skoledag?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.