Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Sauer på fjellet får mat av bonde
SULTNE: Sauer får i sommer mat fra butikker i tillegg til dyrefôr

Kastemat fra butikker hjelper sultne dyr


Profilbilde til Dang

Av Dang
4 måneder siden


Godværet i sommer har ikke vært like bra for alle. Bønder mange steder i landet sliter med å mate dyrene sine. Varmen og tørken i sommer har ført til dårlige grasavlinger og dermed mangel på dyrefor.

Bonden Odd Magne Løseth Strømme i Flisnes, i Ålesund henter gammelt brød hos den lokale Rema 1000 butikken. Brød som butikken egentlig skulle kastet. I den tørre sommervarmen er ekstramaten viktig for sauene på Flisnes.

– Vanligvis er jeg ikke så avhengig av det. Men i år har vi fått liten avling og da har jeg måttet slå en gammel eng. Der er det gjerne litt mindre næring i gresset enn i den dyrka marka vi vanligvis bruker. Da er det viktig at de får litt ekstra næring fra annet fôr, sier Strømme.

Nå stiller butikker opp og gir bøndene gammelt brød og annen mat som skulle ha havnet i søppelet. Den gamle maten blir nå brukt til å mate dyr rundt om på gårder.

På Rema 1000-butikken på Flisnes i Ålesund er de glad for å kunne hjelpe bønder.

– Det er fint for oss å kunne gi det til dere istedenfor å la det gå i søpla, sier kjøpmann Geir Ove Myrvoll BjørloDel det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.