Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Foto: NTB/scanpix,NRK)

Kina stanser film om Ole Brumm


Profilbilde til Selma

Av Selma
4 måneder siden


Den gule bjørnen blir tatt av skjermen i Kina, fordi han stadig blir sammenlignet med presidenten Xi Jinping.

Sammenligningen mellom de to dukket opp for første gang i 2013, da flere kinesiske nettsteder delte et bilde av Ole Brumm og Tigergutt hånd i hånd, sammen med et bilde av Xi og Barack Obama. Siden den gang har flere sammenligninger blitt delt på sosiale medier.

I 2014 ble det lagt ut bilder av Xi og den japanske statsministeren Shinzo Abes håndtrykk, med et likt bilde av Ole Brumm og eselet Tussi. Mens det senere er blitt delt bilder av Xi og Ole Brumm, som hilser til folket fra en lekebil.

 

Synes du de ligner?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.