Hopp til innhold
Mohamed Salah og Tsjetenias president Ramzan Kadyrov.
Foto: AFP

Liker ikke dette bildet av Salah


Profilbilde til Frank

Av Frank
12 måneder siden


Liverpools fotballstjerne Mohamed Salah får nå kritikk for å posere på bilde med Tsjetenias president før fotball-VM i Russland.

Egypts opphold i Tsjetsjenia er svært omstridt grunnet president Kadyrovs syn på menneskerettigheter. Han er beskyldt for blant annet å ha arrestert og torturert homofile, og fengsle politiske motstandere.

– Det er akkurat dette vi advarte mot. Her poserer Mohamed Salah fra Egypt med virkelig utrivelige, farlige mennesker. Det sier Lene Wetteland som jobber med menneskerettigheter i en organisasjon som kalles den norske Helsingforskomiteen.

– Tsjetsjenia er en av de verste republikkene i Russland, med tanke på menneskerettighetsbrudd, har hun sagt tidligere.

– Med så mye talent og penger som Salah har, så burde han få informasjon i den situasjonen han er. Han bør bruke sin stilling på å oppnå noe godt. Egypt skulle aldri vært i Tsjetsjenia i det hele tatt, men når han først er der bør han bruke muligheten.

– Hvordan bør han gjøre det?

– Ta avstand fra Kadyrov, og få ham til å gjøre noe. Gjerne ved å sette fri uskyldige som sitter fengslet. Salah, som har et så stort internasjonalt navn, kan få ham til å gjøre det, sier Wetteland.

Det var ingen tvil om at Tsjetsjenias president var fornøyd på med omvisningen sammen med Salah. Presidenten smilte bredt opp mot publikum, vinket og applauderte.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.