Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Hender som holder et såpestykke, og en kran med rennende vann
Foto: colourbox

Menn er dårligere enn kvinner til å vaske hendene


Profilbilde til Elena

Av Elena
3 måneder siden


I følge en tysk studie er menn dårligere enn kvinner til å vaske hendene!

Studien kommer fra et universitet i byen Heidelberg i Tyskland. Den ble gjort ved at ti studenter ved universitetet så forsiktig som mulig observerte til sammen tusen personer som besøkte toaletter på fastfood-resturanter, bensinstasjoner og togstasjoner.

De så at 11% av mennene ikke vasket hendene etter dobesøk, mot 3% av kvinnene.

82% av kvinnene brukte såpe under håndvasken, mot kun 51% av mennene.

Det tyske helsedepartementet anbefaler at man vasker hendene med såpe og vann i minst 20 sekunder etter dobesøk. Det er også viktig å huske å vaske mellom fingrene.

Vasker du hendene godt nok?

Nyheten er hentet fra: NTBDel det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.