Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Narkotika-hunder på Svinesund
NRK

Nå skal narkotikahunden Ollie pensjoneres


Profilbilde til Karina

Av Karina
6 måneder siden


Han ser søt og uskyldig ut hvis du møter han på tur. Men Ollie er faktisk en av landets beste narkotikahunder.

I syv år har han jobbet sammen med Eivind Karlsen på grensa mellom Norge og Sverige. I fjor snuste han seg frem til hele 650 kilo narkotika, men fremover blir det mer lek og hvile.

Ollie skal pensjoneres. Han er sliten i ryggen og trenger mer tid på sofaen som pensjonist.

– Jeg har tilbrakt ekstremt mange timer sammen med Ollie de siste syv årene, forteller hundefører Eivind Karlsen.

Etterfølgeren hans er en dame, nemlig jaktlabradoren My. Hun starter i sin nye jobb om én måned, og er nå under full opplæring.

– Jeg kommer sikkert til å ta Ollie ut når jeg trener med My. La han gjennomføre enkle søk og få tennisballen bare for å være snill, tror hundeføreren.

Han er sikker på at My kommer til å bli like flink som Ollie.

– Folk kan ha stoff i lomma si en uke i forveien og vaske klærne. Bikkjene vil likevel markere på det. Det overrasker meg av og til hvor gode de kan være. Hva de nesene klarer å få til, sier Karlsen.

1
NRKDel det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.