Hopp til innhold
Vikingskøøl

Nordmenn lager vikingserie for Disney


Profilbilde til Kristin

Av Kristin
12 måneder siden


For aller første gang skal Walt Disney lage en stor, internasjonal TV-satsing skapt av nordmenn. Nå skal de lage humorserien Vikingskøøl.

– Makan til trang og lang fødsel, men endelig er «barnet» født. Vi er utrolig stolte av å endelig kunne vise verden at vikingene kunne mer enn å plyndre, brenne og slåss – de kunne være ganske morsomme innimellom også, sier serieskaper Gisle Normann Melhus i en pressemelding.

Det er over 10 år siden Walt Disney fikk ideen om denne serien.

26 episoder om Erik, Ylva og Arni

Den helanimerte TV-serien skal bli til 26 halvtimes episoder der vi møter vikingbarna Erik, Ylva og Arni som går på verdens eneste vikingskole.

Serien blander, ifølge selskapet, det beste fra norrøn mytologi og norsk folklore med kjente situasjoner fra livet som skolebarn.

Skaperne av serien, Gisle Normann Melhus og Frederick P. N. Howard, jobber i norske Storm Films, som tidligere har laget filmer som Kaptein Sabeltann og Julekongen.

De håper en norsk TV-kanal også vil kjøpe rettighetene her hjemme.

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.