Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Håvard Lorentzen går 500-meteren på skøyter i årets verdenscupåpning
NTB/Scanpix

Norge tok seks medaljer med ny drakt


Profilbilde til Kaspar

Av Kaspar
7 måneder siden


Denne helgen startet verdenscupen for skøyteløperne i Heerenveen i Nederland. Norge gjorde det veldig bra, og tok til sammen 6 medaljer i toppdivisjonen.

I lagsprinten tok både det norske herre- og kvinnelaget sølv. Sverre Lunde Pedersen fikk 3.plassen på 5000m. Håvard Holmefjord Lorentzen vant et 500m-løp og kom på 3.plass på 1000m. Herrelaget tok også sølv i den lengre lagkonkurransen.

Ny drakt før sesongen

Tidligere år har de norske skøyteløperne hatt røde drakter, i år er de blå. Folk som har jobbet med å lage draktene mener at blå er en raskere farge enn rød.

– Ja, lit raskere kan den være. Vi hadde ikke valgt blå om det ikke var en forskjell. Det passer med luftmotstanden på stoffet, sier Håvard Myklebust.

Han har ledet arbeidet med drakten og et prosjekt skøyteforbundet har kalt «Prosjekt Toppfart».

Før de første løpene i verdenscupen testet landslaget draktene. Da Ida Njåtun prøvde gikk hun sin raskeste 400-meter noen sinne. Hun ble overrasket over at hun gikk så fort.

– Det føltes ikke like fort som det treneren sa, men det er selvfølgelig veldig gøy. Det kan være drakta, sa Njåtun etter prøverunden.

Lagvenninne Hege Bøkko var ikke like overbevist om at drakta hadde så mye å si.

– Jeg tror nok det er den som er inni drakta som teller mest, men vi prøver å ta med oss alt av marginer.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.