Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt

Norges første klima-rettssak


Profilbilde til Geir-Inge

Av Geir-Inge
5 måneder siden


– Verdens klima tåler ikke mer olje! Det sier Greenpeace, som er en miljøorganisasjon. De er sinte fordi det i fjor ble gitt lov til å lete etter enda mer olje i havet utenfor Norge.

De mener at dette er ulovlig, og mener Grunnloven er klar på dette.

Det er altså en lov som skal passe på at vi har et godt miljø, også om 100 år.

Og det mener altså Greenpeace at politikerne IKKE har tenkt på når de har gitt lov til å lete etter mer olje. De har derfor bestemt seg for å gå til rettssak mot Staten. Da må dommere i en rettssal finne ut om loven er fulgt eller ikke.

Det er ikke bare Greenpeace som mener det har skjedd noe ulovlig. Natur og ungdom og Besteforeldrenes klimaaksjon er enige med Greenpeace, og de tre har derfor gått sammen i saken mot Staten.

Hvis dommerne er enige i at dette var ulovlig, må Staten «ta tilbake» tillatelsen til å lete etter olje.

En sak som dette tar lang tid i retten, og svaret får vi kanskje først om to år.

Hva synes du, skal vi fortsette å lete etter mer olje? Skriv din mening i kommentarfeltet!Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.