Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt

Organisasjon mot atomvåpen får Nobels fredspris


Profilbilde til Kristine

Av Kristine
10 måneder siden


ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) er en plan for å forby atomvåpen. Planen, eller kampanjen som det også kalles, får Nobels fredspris 2017.

– ICAN får prisen får sitt banebrytende arbeid med å forby atomvåpen, sier Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen

Planen for å avskaffe atomvåpen har jobbet lenge for et forbud mot atomvåpen, og har fått mange mennesker over hele verden til å engasjere seg.

ICAN var også veldig viktige for å påvirke forhandlingene for et forbud mot slike våpen i FN. Det er sannsynlig at deres påvirkning gjorde at 122 land i juli i år stemte for en avtale om å forby bruk og trussel om bruk av atomvåpen. Forhandlere og delegater gråt av glede over resultatet.

Fredsprisen deles ut i Oslo, søndag 10. desember.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.