Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt

Regnskog + Vestlandet = SANT


Profilbilde til Johannes

Av Johannes
5 måneder siden


Forskere har nå funnet over 500 små og store regnskoger på Vestlandet.

Jepp, du leste riktig! Norge har faktisk en del regnskog. På Vestlandet er det et stabilt fuktig klima gjennom hele året og det gir gode levevilkår for mange artar lav og mose. Mange av disse artene kan være unike i verdenssammenheng.

Men svært lite av skogen i Norge er vernet. Slik det er i dag har staten som mål å verne ca. 10 prosent av all skog i Norge. Men svært lite av skogen på Vestlandet er i dag vernet. Nå bes det om større vern av slik type skog.

– Det som er vernet av regnskog er helt mikroskopisk, så vi ber skogeierne bli med på frivillig vern på Vestlandet, sier seniorrådgiver Gunnar Kjærstad i Miljødirektoratet.

Visste du at Norge hadde regnskog?

 

 

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.