Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt

Rydder bekken for å hjelpe sjø-ørreten


Profilbilde til Kristine

Av Kristine
7 måneder siden


Elevene fra Stiklestad barneskole rydder bekken for søppel og fyller på med gytegrus sånn at sjø-ørreten skal få bedre gyteforhold.

Det kalles gyting når fisken legger egg, og gytegrus er altså grus sjø-ørreten gjerne vil legge eggene sine i. De tar også bort plastsøppel som kan bli til mikroplast og er skadelig for både fiks, og mennesker som spiser fisken.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.