Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Sofia viser deg sine beste triks for å redde ødelagt slim
Karina Kaupang Jørgensen/NRK

Slik redder du ødelagt slim


Profilbilde til Karina

Av Karina
8 måneder siden


Her er tre triks som kan fikse klissete eller inntørka slim!

Hjemmelaget slim er fremdeles gøy, og mange barn lager ofte slim selv. Men mye kan gå galt før slimet får perfekt konsistens. Her er slimeksperten Sofias triks for å redde guffen underveis:

1 Mer linsevann

Slim lages ofte av både lim, såpe, barberskum, farger, glitter og andre klissete ting. Linsevann er ofte det som gjør at de forskjellige delene fester seg sammen.

Hvis du sliter med å samle massen til en klump med bra konsistens, hjelper det ofte å tilsette mer linsevann.

– Hell på litt og litt av gangen, anbefaler slimeksperten.

2 Kna lenge nok!

Sofia forklarer at ofte ser blandingen håpløs ut, men jo mer du jobber med den klissete massen med hendene, jo bedre blir den.

– I starten så er det litt mye gris, og slimet fester seg til hendene og på bordet. Men hvis jeg knar den lenge nok blir den til slutt veldig bra, forteller hun.

3 Bruk tørkepapir

Når konsistensen begynner å bli bra er en god del tørkepapir veldig viktig.

– Hvis slimet smitter farge over på bordet må du bruke tørkepapir, sier Sofia.

Legg slimet på tørkepapiret og tørk vekk det som er klissete.

– Jeg pakker slimet inn i papir ved å rulle papiret rundt slimet. Dette må jeg gjøre ganske mange ganger, og det går med mye papir, forklarer hun.

Etter riktig mengde linsevann, en god del knaing og masse tørkepapir blir den slimete guffen som oftest veldig fin og elastisk.

– Jeg elsker å lage slim, det er så deilig å ta på! Perfekt slim skal lage en «poppelyd» når du trykker på det, og du skal kunne dra det langt utover, mener Sofia.

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.