Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Flere trodde først de så en sel, sier Nikolay Næss som filmet spekkhoggeren.

Spekkhogger i Oslofjorden


Profilbilde til Johanna

Av Johanna
7 måneder siden


Et overraskende syn møtte Nikolay Næss da han og kompisene skatet ved Rådhuskaia i Oslo.

Flere trodde det først var en sel de så, men da de kom nærmere skjønte de at det var en spekkhogger.

– Til slutt kom den nesten helt bort til meg. Den svømte sakte, og prøvde å vise seg frem på en måte, sier Nikolay som fikk den på film.

Uvanlig

Tore Haug, som forsker på sjøpattedyr har ikke hørt om spekkhoggere som leker seg ved Rådhuskaia i Oslo. – Det er vanlig med spekkhoggere langs hele norskekysten, men det er ikke vanlig at de går helt innerst i Oslofjorden, forklarer han.

En spekkhogger svømmende alene dypt under vann.
Foto: Elena Duvernay

 

Spekkhoggere er den største av alle delfinartene. De lever først og fremst av stimfisk, men spiser også sjøpattedyr som hval og sel. Spekkhoggerne jakter som regel i mindre flokker.Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.