Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt

Stolt av både uniform og hijab


Profilbilde til Kristine

Av Kristine
9 måneder siden


Iman Meskini er kjent for rollen som Sana i SKAM. I serien bruker Sana hijab, det gjør også Iman til vanlig.

Nå er Iman i militæret, og der lærer de at uniform ikke er noe man har på seg, men noe man bærer. Hun følger det kan sammenlignes med hijaben. Og hun sier hun bærer begge deler med stolthet.

– Selv om noen mener hijab er et kvinneundertrykkende plagg, så er det ikke det for meg, sier Iman i programmet Skavlan.

Hun sier noe av det vanskeligste med å være muslim i Norge er at det ofte blir skrevet mye negativt om Islam i media. Selv har hun sluttet å å være like samfunnsengasjert som før fordi hun ikke orker å lese negative ting om noe som er så personlig for henne som religion.

 Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.