Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Godteri Rema 1000 Litt er lov Smågodt godteri
Godteri - Rema 1000

Synes du denne plakaten er ok?


Profilbilde til Frank

Av Frank
5 måneder siden


Rema 1000 mente godteri er «Litt er lov – hver dag». Landsforeningen for Overvektige reagerer sterkt på reklamen. Hva synes du?

I en Rema 1000-butikk i Kristiansand kan man se en plakat som får Mari-Mette Graff, lederen i Landsforeningen for Overvektige, til å rase.

– Vi stusser over at Rema 1000 velger å pushe smågodt under slagordet «Litt er lov – hver dag». Dette skyldes sannsynligvis dårlig kunnskap om hvordan sukker påvirker helsen. Dagligvarebransjen har lovet at de skal sørge for bedre kosthold, sier hun.

Ann-Kristin Pettersen i Rema 1000 sier:

– Etter at vi ble gjort oppmerksom på at denne plakaten kunne være problematisk har den blitt fjernet og vi beklager denne opplevelsen.

Den aktuelle kjøpmannen i Kristiansand sier at plakaten var humoristisk ment, men at han i ettertid ser at dette ble feil.

– De tegnede smilefjesene er ikke til å misforstå, og sammen med kraftige farger på merking av pris vil selv barn som ikke kan lese bli oppmerksomme på godterihaugen. sier Mette Graf i Landsforeningen for overvektige.

Hva synes du om plakaten?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.