Forsiden NRK Super

Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Theodor Kvamme (11) til høyre handlet raskt da kompisen, Tobias Walaker (11) satte seg fast i en frossen bekk!
Foto: Vegard Unger Ellefsen/NRK

Theodor (11) holdt hodet kaldt da kompisen falt gjennom isen


Profilbilde til Elena

Av Elena
4 måneder siden


Kompisene Theodor Kvamme (11) og Tobias Walaker (11) som bor i Sande i Vestfold fylke, var ute å lekte, da de skulle hjem tok de en snarvei over et jorde. Da gikk Tobias gjennom isen i en bekk.

Theodor handlet rakst han tok tak i kameraten sin og holdt han fast, men klarte ikke å dra han opp av vannet alene. Han fant fram telefonen sin og ringte til foreldrene etter hjelp!

Politiet ble varslet og snart rykket både ambulanse, politibiler og brannbiler ut.

Satt fast

Tobias prøvde flere ganger å komme seg løs, men hver gang knakk isen enda mer. Han fikk løs bena og holdt dem langs vannkanten, men det var så glatt at de skled ned i vannet igjen.

– Da brannvesenet kom fram dro de han i en gummibåt bortover snøen. Jeg har ikke lyst til å oppleve det igjen at kompisen min ligger på bakken, og er veldig frossen og stiv, sier Theodor.

Tobias var veldig kald da redningsmannskapene kom til stedet, og han ble kjørt til legevakta for undersøkelser.

Daniel Ottervang, politibetjent i Sande sier Theodor gjorde alt riktig:

– Ikke bare får han passet på kameraten, men han får også ringt og varslet politiet. Når uhellet har skjedd må man varsle tidlig, sier han.

Tynn is

Drammen brannvesen ber folk være forsiktig og sjekke isen godt før de går ut på vann, bekker eller elver.

– isen kan være veldig tynn der, sier de.

Fikk gave

Theodor fikk et brev i gave av Tobias som takk for hjelpen:

Takket for hjelp

«Takk for den gode hjelpen jeg fikk av deg i går, neste gang går vi lysløpa!!!» Står det i brevet.

Saken er hentet fra NRK Vestfold og skrevet av: Vegard Unger Ellefsen og Anette Dotseth StensholtDel det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.