Hopp til innhold
Banner for Supernytt
Foto: Karin Karlsson

Turister hører ikke på advarslene


Profilbilde til Selma

Av Selma
4 måneder siden


Folk kommer fra hele verden for å gå i fjellene i Lofoten. Mens det finnes mange trygge turdestinasjoner, lar også mange seg friste til å besøke noen av de mer utfordrende. Som for eksempel Reinebringen i Moskenes. Et fjell som de siste årene har krevd flere menneskeliv.

Selv om kommunen ber folk om å ikke gå her, blant annet på grunn av fare for å utløse ras, har tallet på besøkende økt kraftig i år.

Ordføreren i Moskenes kommune forteller at de anbefaler at folk ikke går turen opp, men når folk likevel gjør det, er turen på eget ansvar.

I fjor forsøkte kommunen å stenge den populære stien med plakater, advarsler og sperrebånd. Skiltene advarer om stien på tre forskjellige språk, men det ser ikke ut til å hjelpe.

Hva synes du om at så mange ikke hører på advarslene?Del det du mener om hva som skjer på NRKSuper, og respekter at andre kan mene noe annet. Vær snill mot de andre!

Alle kommentarer blir lest og godkjent av NRKSuper-teamet før de legges ut. Her er reglene du må følge: Bruk gjerne ditt eget fornavn og en ekte e-postadresse. Din eller andres bloggadresser, e-postadresser, telefonnumre, eller navn på skuespillerne, blir ikke lagt ut.

Tenk nettvett. Kommentarer som handler om utseende vil ikke bli lagt ut. Ikke skriv stygt om hvordan du synes de forskjellige skuespillernes er som personer, for da blir kommentaren din heller ikke lagt ut.

Kommentarer med ord som noen opplever sårende (f eks nedsettende ord og banneord) legges heller ikke ut. I noen tilfeller redigeres kommentarer av NRKSuper-teamet før de publiseres, f.eks. om en fin kommentar inneholder banneord eller bloggadresser.